Kakut

 

Paholaisen kakku

5 dl  vehnäjauhoja

1 tl   suolaa

1 dl  kaakaojauhetta

4 dl  sokeria

1 tl   vaniljasokeria

1 tl   leivinjauhetta

2 dl  maitoa

2      munaa

150 g voita (sulatettuna)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito,munat ja voisula keskenään ja lisää ne kuiviin aineksiin. Sekoita vaikka puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 astetta 50-60 minuuttia.

Minna Canthin kakku

2 dl  siirappia

2 dl  sokeria

2      munaa

4 dl  hyvää kermaa

6 dl  vehnäjauhoja

1 rkl pomeranssinkuorta

1 tl   neilikkaa

1 tl   inkivääriä

2 tl   soodaa

4 rkl sulatettua voita

 

Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Sekoita kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista ½ tuntia 175 asteessa ja n. ½ tuntia 150 asteessa.  Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.

Anopin omenakakku

Pohjataikina:

100g voita tai margariinia

50g sokeria

150g vehnäjauhoja

täyte:

500g omenia

(vettä)

sokeria

Päälle:

75g voita tai margariinia

150g sokeria

2 munaa

75g mantelilastuja

1/2rkl vehnäjauhoja

1dl kaurahiutaleita

1/2tl leivinjauhetta

Pinnalle:

tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.Vuoraa irtopohjainen vuoka (pohja ja reunat) taikinalla.

Poista omenista siemenkodat (kuori) ja lohko. Kuumenna lohkot vesitilkassa, mikroaaltouunissa n. 6 min. Mausta sokerilla tai kiehauta sokeriliemessä. Valuta ja kaada jäähtyneinä vuokaan murotaikinapohjalle.(valmis omenasose käy myös).

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä vaahdottaen.Sekoita keskenään mantelilastut, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Kaada seos omenien päälle. Kypsennä kakku uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Kypsentämisen puolessa välissä voit kytkeä uunin alalämmölle. Koristele kakun pinta seulomalla kakkupaperin läpi tomusokeria.

Piimäkakku

2½ dl vehnäjauhoja

    2 dl  ohrajauhoja

1½ dl sokeria

     1 tl soodaa

     2 tl kanelia

     1 tl neilikkaa

     2dl piimää

      1dl voisulaa

       1dl siirappia

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä, voisula ja siirappi. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun , korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista uunin alatasossa ritilällä 175 asteessa noin tunti.

Mustikkakakku

2 1/4 dl  vehnäjauhoja

½ tl        leivinjauhetta

1 rkl        vaniljasokeria

2 tl          kaardemummaa

3             munaa

2½ dl    sokeria

4 dl        mustikoita

voita ohuina lastuina

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijiltaan noin 20 cm kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet parissa erässä ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää puolet mustikoista taikinaan ja kaada taikaina vuokaan. Levitä loput mustikat taikinan pinnalle ja höylää kylmää voita ohuina lastuina taikinan päälle. Paista uunin eskiosassa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

 

Hedelmä-juustokakku

 

Pohja: 80 g. kaura- tai muita keksejä

25 g voita sulatettuna

 

Täyte: 2 liivatelehteä

2 rkl vettä

2 rasiaa(200g) maustamatonta Hovi-juustoa

1 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

3-4 tl raastettua sitruunankuorta

1½ rkl sitruunanmehua

2 dl kuohukermaa

 

Koristelu: 3-4 kiiviä

½ litraa mansikoita

1½ dl kuohukermaa

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija 22 cm) kokoinen levy. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos lämpimänä kakkuvuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Sekoita Hovi-juustoon sokerit sekä sitruunankuori ja –mehu. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää seos hieman jäähtyneenä Hovi-juustoseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte murupohjan päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele kiiviviipaleilla ja mansikoilla. Pursota reunoille kermavaahtoa. Tarjoa kakku hyvin kylmänä.